S vill införa flytta-hemifrån-garanti för unga i Katrineholm

Unga måste kunna flytta hemifrån och starta sina självständiga liv. Vi vill införa en flytta-hemifrån-garanti för ungdomar som är skrivna i Katrineholm. Det säger Göran Dahlström och Fredrik Olovsson.

-Trycket på bostadsmarknaden gör det svårt för den som är ung att lämna föräldrahemmet, även om man har jobb och inkomst. Det är något vi jobbar hårt med att lösa. Under den senaste mandatperioden har vi verkligen fått fart på bostadsbyggandet i Katrineholm, säger Göran Dahlström.

– I det kommunala fastighetsbolaget, KFAB, har vi också byggt lägenheter helt riktade till ungdomar under 25 år. Med hjälp av s-regeringens investeringsstöd har hyrorna kunnat bli lägre. Så måste vi fortsätta, säger Fredrik Olovsson.

– Om vi Socialdemokrater får fortsätta styra i kommunen ska vi införa en flytta-hemifrån-garanti för katrineholmsungdomar. Ungdomar och deras föräldrar ska kunna vara trygga med att det ska gå att flytta hemifrån i Katrineholm, säger Fredrik Olovsson.

-Liknande tankar förs fram av socialdemokrater i andra kommuner. Alla detaljerna i Katrineholmsmodellen kommer att presenteras under hösten. Inriktningen är att det inte ska behöva ta mer än sex månader att få ett skarpt erbjudande om ett förstahandskontrakt, avslutar Göran Dahlström.

facebook Twitter Email